Home >
Jobcrowd
Inloggen
Nog niet geregistreerd? Schrijf nu in

Dé ZZP community

Welkom bij de Jobcrowd Community, een demonstratieomgeving van OTYS Recruiting Technology. Door middel van deze website willen wij u graag een indruk geven van onze community mogelijkheden.

Als ZZP'er of Interimmer geniet je van de voor- én nadelen die bij eigen ondernemerschap horen. Onze Community is ervoor bedoeld om de nadelen die bij dit eigen ondernemerschap horen om te draaien naar voordelen.

meld je aan

 
Meld je nu aan!

Het aanmelden voor de Jobcrowd community is simpel. Upload jouw CV en wij vullen je registratie formulier automatisch in. Je kan ook jouw LinkedIn profiel gebruiken om je aan te melden bij Jobcrowd.

CAPTCHA Image Herlaad captcha Speel captcha

Welke kosten kan je als zzp’er fiscaal aftrekken?

Er zijn veel verschillende kosten die je als zzp’er fiscaal kunt verrekenen. Het is belangrijk en goed om te weten welke zaken fiscaal te verrekenen zijn. We delen graag onze informatie met je in dit artikel. Zo kun je de kosten van verhuizen deels aftrekken. Hier lees je meer over zakelijke verhuizingen. Er is nog veel meer.

Een overzicht van aftrekbare kosten

Zakelijke kosten waar je als zzp’er mee te maken kunt krijgen, zijn bijvoorbeeld:

  • Adviezen voor de onderneming rondom de levensvatbaarheid.
  • De inschrijving bij de kamer van koophandel (het handelsregister)
  • Het briefpapier en ook andere correspondentie
  • De inrichting van de werkplaats en het kantoor

Kosten

De belangrijkste afweging is dat de kosten aftrekbaar zijn of niet als ze in het belang van de onderneming gemaakt worden. Als dit het geval is, zijn de kosten aftrekbaar. Je bent vrij om als ondernemer te bepalen welke kosten je aftrekt. Het is wel belangrijk dat er een zakelijk verhouding is.

 

Gemengde kosten

De kosten kunnen soms ook privé en zakelijk zijn. Het is dan zo dat niet het gehele nota die fiscaal verrekend kan worden. Het is dan voor een deel fiscaal te verrekenen. Het is goed om hier rekening mee te houden. Zorg voor een goede verdeling van de kosten.

 

Direct aftrekbaar of gespreid?

Er zijn ook kosten die over een periode van tijd afgeschreven moet worden. Het gaat hier om de afschrijving van de kosten van grotere investeringen. Denk aan een investering in een machine, een gebouw of inventaris. Ook een marketing campagne over meerdere jaren wordt per jaar opgenomen in de boekhouding als kosten.

 

Een goede boekhouding

Het is belangrijk om de bonnen en facturen goed bij te houden. Alleen dan is het mogelijk om te zorgen voor een goed overzicht en houdt de boeken netjes bij. Dan heb je een sluitende boekhouding voor je bedrijf.

Het bericht Welke kosten kan je als zzp’er fiscaal aftrekken? verscheen eerst op .

Bron

Aankomende evenementen
Bekijk onze aankomende evenementen