Home >
Jobcrowd
Inloggen
Nog niet geregistreerd? Schrijf nu in

Dé ZZP community

Welkom bij de Jobcrowd Community, een demonstratieomgeving van OTYS Recruiting Technology. Door middel van deze website willen wij u graag een indruk geven van onze community mogelijkheden.

Als ZZP'er of Interimmer geniet je van de voor- én nadelen die bij eigen ondernemerschap horen. Onze Community is ervoor bedoeld om de nadelen die bij dit eigen ondernemerschap horen om te draaien naar voordelen.

meld je aan

 
Meld je nu aan!

Het aanmelden voor de Jobcrowd community is simpel. Upload jouw CV en wij vullen je registratie formulier automatisch in. Je kan ook jouw LinkedIn profiel gebruiken om je aan te melden bij Jobcrowd.

CAPTCHA Image Herlaad captcha Speel captcha

Borgstelling MKB-krediet verruimt – BMKB-

 

 

BMKB, de borgstelling voor MKB-krediet wordt door de coronacrisis verruimd. Deze BMKB-regeling is voor bedrijven met maximaal 250 werknemers (fte) eb met een jaaromzet tot 50 miljoen euro of een balanstotaal tot 43 miljoen euro.

Wat is BMKB?

De BMKB helpt ondernemers die door de coronacrisis zijn getroffen. Door de coronacrisis is de Borgstelling MKB-kredieten versoepeld. De aanpassing is 16 maart 2020 ingegaan. Hierdoor kunt u onder gunstiger voorwaarden geld lenen bij de bank.

BMKB biedt zekerheid

De overheid wil met deze regeling voorkomen dat bedrijven die worden geraakt door de gevolgen van het coronavirus in liquiditeitsproblemen komen.

Hierdoor staat de overheid voor een deel garant voor bedrijven die een lening willen afsluiten, maar aan de financier (met name banken) niet genoeg zekerheden kunnen bieden. U als ondernemer kunt hierdoor meer lenen.

Borgstelling MKB-krediet verruimt – BMKB-

BMKB-borgstellingskrediet bedraagt 75% van het krediet dat de financier verstrekt. De borg van de overheid bedraagt 90% van dit borgstellingskrediet.

  • De persoonlijke borg van de ondernemer is verlaagd van 25% naar 10%.
  • Het kredietdeel voor risico van de bank kan in de vorm van een nieuwe lening, een nieuw rekening courant krediet (rood staan) of een verhoging van een bestaand rekening courant krediet.
  • Het maximale krediet is vastgesteld op 1,5 miljoen euro.
  • De maximale looptijd van het BMKB krediet is 8 kwartalen.
  • De manier van aflossen is de keuze van de bank. De opties zijn:
    Lineair (elke keer hetzelfde bedrag + rente over het openstaande bedrag), eventueel met aflossingsvrije periode.
  • Ineens, aan het einde van de looptijd.
  • De toets op een tekort aan zekerheden is hier  niet aan de orde.
  • Hoe doet u een BMKB-aanvraag?

    Deze aanvraag doet u niet zelf, maar vraag een geaccrediteerde financier om de regeling in gang te zetten/ aan te vragen. Bijvoorbeeld uw bank.

 

Het bericht Borgstelling MKB-krediet verruimt – BMKB- verscheen eerst op .

Bron

Aankomende evenementen
Bekijk onze aankomende evenementen