Home >
Jobcrowd
Inloggen
Nog niet geregistreerd? Schrijf nu in

Dé ZZP community

Welkom bij de Jobcrowd Community, een demonstratieomgeving van OTYS Recruiting Technology. Door middel van deze website willen wij u graag een indruk geven van onze community mogelijkheden.

Als ZZP'er of Interimmer geniet je van de voor- én nadelen die bij eigen ondernemerschap horen. Onze Community is ervoor bedoeld om de nadelen die bij dit eigen ondernemerschap horen om te draaien naar voordelen.

meld je aan

 
Meld je nu aan!

Het aanmelden voor de Jobcrowd community is simpel. Upload jouw CV en wij vullen je registratie formulier automatisch in. Je kan ook jouw LinkedIn profiel gebruiken om je aan te melden bij Jobcrowd.

CAPTCHA Image Herlaad captcha Speel captcha

Omzetverlies doe dan een NOW-aanvraag

Omzetverlies doe dan een NOW-aanvraag

Omzetverlies doe dan een NOW-aanvraag

Als u werkt als dga en verplicht verzekerd bent voor de werknemersverzekeringen en door de coronacrisis kampt met omzetverlies dan kunt u een NOW-aanvraag doen.

De overheid neemt bij de NOW-aanvraag dan een deel van de loonkosten kosten over. De hoogte is wel afhankelijk van de mate waarin de omzet zakt of keldert.

Vele dga’s zijn echter niet verzekerd voor werknemersverzekeringen. Zij zijn in principe geen werknemer, omdat ze zich juist voor werknemersverzekeringen verzekeren. De dga is dan uitgezonderd van verzekeringsplicht.

Gebruikelijk loon voor de directeur-grootaandeelhouder (dga) is met ingang van 1 januari 2020 verhoogd naar € 46.000 per jaar

TOZO voor dga

De TOZO-regeling is er in principe voor de zzp’er. Het ministerie van Sociale Zaken geeft aan dat deze regeling in principe wél openstaat voor dga’s.

Als eis wordt gesteld dat zij voldoen aan het urencriterium (1.225 uur per jaar actief in de onderneming), dat de dga de volledige zeggenschap heeft (meer dan 50% van de aandelen) en financiële risico’s draagt. Tevens dient u als directeur groot aandeelhouder aantonen/bewijzen dat de bv nu geen salaris kan betalen.

Als directeur groot aandeelhouder kunt u ook in aanmerking komen voor de een eenmalige gift van € 4.000, als u uiteraard aan de algemene voorwaarden voldoet, weet zzp-boekhouder.

 

Het bericht Omzetverlies doe dan een NOW-aanvraag verscheen eerst op .

Bron

Aankomende evenementen
Bekijk onze aankomende evenementen